Dit goudeerlijke boek van Ron van Es geeft ogen, stem en geluid aan mensen die betekenisvol leven tot een werkwoord hebben gemaakt.' - Hannah Cuppen, in haar voorwoord.

De cirkel van betekenisvol leven begint bij het weten, diep van binnen, het besef dat het leven waardevol genoeg is om er voluit alles uit te halen. Door het weten ook te erkennen, wordt het een eigen waarheid en krijgt het zichtbaarheid. Met jouw kunde kan het de vorm krijgen die je zelf verkiest, om jouw weg te vinden waarop je vanuit compassie kunt leven.

Marret Kramer werd als oudste van een groot gezin geboren op Urk. Haar vader was schipper op zijn Noordzeekotter, haar moeder runde het gezin grotendeels alleen. In Haarlem samenlevend én samenwerkend met haar geliefde in de woongroep waarvan zij mede-oprichters waren. Moeder van twee twintigers. Als partner van Innova Consultancy is Marret al ruim 25 jaar begeleider van leiderschaps- en ontwikkeltrajecten met als nieuwe toevoeging projecten rond ‘Purpose and Pleasure’, waaronder dit boek.

Dit boek gaat niet alleen over rouw en verlies, maar ook over hoop en liefde. Het bevat openhartige verhalen van jongeren die één of beide ouders verloren. Daarnaast komen deskundigen aan het woord over rouw bij jongeren, zoals de Vlaamse topexpert Manu Keirse.  Dorien Verloop schreef Niet alleen op de wereld nadat zij haar man verloor en achterbleef met twee dochters, toen 13 en 15 jaar oud.